Identidad dialectal, actitudes y prácticas docentes de profesores de ele en Bogotá, Colombia - Urrego Jiménez, Yenny Esmeralda; Aguirre Abril, Andrés Felipe (Huarte de San Juan. Filología y Didáctica de la Lengua, 2021)
Artikulu honek Bogotako (Kolonbia) hirian ele irakasleen nortasun dialektoa, jarrera linguistikoak eta irakaskuntza praktikak berrikusiko ditu, haien lan pedagogikoa galdetzeko, espainiar hizkuntzen aldaerak irakasteko eta erabiltzeko ELE. Pertzepziozko dialektologian oinarritutako azterketa bat aurreratu zen, diseinu metodologiko kuantitatibo eta kualitatiboak erabiliz: Likert-en eskala finkoetan egindako galdetegia eta elkarrizketa erdi egituratua. Ikerketek irakasleek espainierako beste ikasgai espainoletan erabiltzeko moduko irekitasuna eta estimua islatzen dute, testuinguru aniztasuna irakasteko premiarik gabe ezkutatu gabe.
Keywords: dialectal identity; linguistic attitudes; teaching practices; perceptual dialectology; linguistic varieties